Zonnepanelen zijn er in talloze soorten en maten, een leek ziet door de bomen het bos niet meer. Waar moet u nou op letten met het kiezen van de omvormer en hoe weet u dat het bedrijf het beste met u voor heeft en niet zijn eigen portemonee?

Op dit gedeelte van de website probeer ik u een beetje wegwijs te maken met informatie over zonnepanelen systemen die er op de markt te koop zijn en waar je op moet letten bij de aanschaf van een systeem.

Ik heb geprobeerd het in eenvoudige taal uit te leggen zonder al te diep in te gaan op de stof. Na het lezen van de topics bent u in staat wat beter te kiezen uit de enorme stapel van aanbieders op het internet en wat gerichter uw keuze te maken.

Informatie Zonnepanelen

UITLEG BTW ZONNEPANELEN

U kunt de BTW terug vragen via de Belastingdienst. Doordat u energie levert aan het net kunt u gezien worden als ondernemer. Elke startende ondernemer mag zijn geïnvesteerde kosten (lees aanschaf zonnepanelen) af trekken van de belasting.
Feitelijk kunt u de ontvangen BTW verrekenen met de betaalde BTW. Omdat u bij de aanschaf veel BTW betaald, en bijna niets ontvangt aan BTW, kunt u bijna alle BTW terug krijgen.

KLEINE ONDERNEMERS REGELING

Elke ondernemer moet elk kwartaal BTW aangifte doen bij de Belastingdienst, vanaf het moment dat u ondernemer bent. U moet dit in ieder geval het eerste lopende jaar doen, van het geplaatste systeem. Omdat u maar een klein BTW voordeel heeft van de zonnepanelen valt u onder de zogenoemde kleine ondernemersregeling. U kunt dan aan het einde van het lopende jaar vrijstelling krijgen van de BTW aangifte. Let wel op, u dient wel het voordeel op te geven als inkomen op uw jaaraangifte. Maar dit is altijd minder als de volledige BTW af staan aan de Belastingdienst.
Er zijn wat voorwaarden die de belasting dienst stelt:

  • U bent een natuurlijke persoon of een combinatie van natuurlijke personen, zoals een eenmanszaak, een maatschap, een vennootschap onder firma.
  • U moet na aftrek van de voorbelasting minder dan € 1.883 btw betalen in een jaar.
  • Uw onderneming is in Nederland gevestigd.
  • U voldoet aan uw administratieve verplichtingen voor de btw.

De kleineondernemersregeling geldt niet voor rechtspersonen zoals een bv, stichting of vereniging. De regeling geldt daarom ook niet als één van de maten in een maatschap een rechtspersoon is.

ZELF DOEN OF LATEN REGELEN

Klanten vragen vaak of wij de BTW terugvragen, helaas kunnen wij dit niet doen. Met het oog op de privacy en klantgegevens gevoelige informatie zijn wij hiervoor niet verzekerd. Iemand die voor u de BTW terug vraagt heeft al uw gegevens nodig, zoals identiteit, bankgegevens, BSN nummer etc.
Schoenmaker blijf bij je leest zullen we maar zeggen. Wij zijn geen boekhouders kantoor.
Wij hebben wel speciale afspraken met bedrijven die hier in gespecialiseerd zijn en vragen een gereduceerd tarief van 100,- excl. BTW. Ook de BTW hier van vragen ze terug voor u. Wenst u meer te weten hier over, vraag het ons gerust.

Steeds vaker worden er door gemeenten acties ondernomen, waar er word wijs gemaakt dat mensen gezamenlijk veel goedkoper uit zijn met zonnepanelen aan schaffen als dat ze dat individueel doen. Niets daarvan is waar, doordat er grote bedrijven achter zitten met personeel, dure auto’s, grote gebouwen, dat ze mensen moeten in huren voor het plaatsen en dat de organisator van het collectief ook nog eens geld wil verdienen. Krijg je over het algemeen goedkope panelen die op de markt gedumpt zijn, slechte communicatie en een prijs die eigenlijk hellemaal niet goedkoop is.
De kleine installateur is over het algemeen veel flexibeler en heeft een veel betere service. En tot slot ook nog eens erg scherp in zijn prijs omdat hij geen stropdassen heeft lopen.
Doordat de gemeente zegt dat het goed is, geloven de mensen daar ook nog eens in. Maar de gemeente heeft geen verstand van zonnepanelen en kan daar dus ook niet over oordelen. De kleine installateur word aan de kant geschoven door de grote jongens. Achteraf blijkt het toch allemaal niet zo rooskleurig te zijn als dat het werd voorgeschoteld, maar dan is het te laat.
Imholz Zonnepanelen plaatst al jaren als SEI erkend monteur, zonnepanelen door het hele land. Tot op heden is gebleken dat bij elke gezamenlijke actie, Imholz altijd een betere prijs kon neer leggen en meestal ook nog eens op een kortere termijn kon leveren. Ik daag u uit om het eens te proberen. Ook de garanties zijn bij ons ingedekt door een van de grootste groothandels van Nederland.

STRINGOMVORMER

Tegenwoordig komt er maar weinig slecht nieuws over omvormers naar boven. De markt is behoorlijk volwassen en de kinderziektes zijn er veelal uit gehaald.
Wij verkochten in het begin veel Omnik’s, deze waren makkelijk te plaatsen de service was goed en de prijs was zeer concurrerend vergeleken met de Duitse merken. Echter in de loop der jaren werd het merk zo populair dat ze eigenlijk de vraag niet aan konden en zelfs service omvormers niet snel meer konden leveren. Soms moesten klanten wel een maand wachten op een service van Omnik. Imholz is op zoek gegaan naar een partner die jong op de markt is en nog hard loopt voor zijn product. Wij hebben dat gevonden in de Sofar Omvormers. Ze hebben een volledig aluminium behuizing en hebben een mooi groot display. Je kan ze buiten of binnen hangen en zijn geruisloos. Maar het belangrijkste vinden wij de service. Door dat wij het dealer schap hebben, mogen wij ze ook zelf service verlenen of vervangen. Hierdoor kunnen we sneller schakelen bij problemen. In de afgelopen jaren heeft Sofar bewezen een degelijke en zeer betrouwbare omvormer te zijn met zeer weinig problemen. Deze omvormers kunt u gerust kiezen als u geen tot weinig schaduw op uw dak heeft.

OMVORMER MET OPTIMIZER

Heeft u schaduw op uw dak of vind u het prettig om per paneel te zien wat het systeem doet?, dan zou u kunnen kiezen voor het Solaredge systeem. Onder elk paneel of 2 panelen komt een optimiser. Deze optimizers zorgen voor een ideale spanning bij de omvormer. Hierdoor gaat de omvormer lager mee en kan de leverancier ook meer garantie geven. Tevens gaan de panelen in de loop der jaren degenereren. Ze gaan als het ware minder op wekken. Dit doen ze niet allemaal tegelijk. De een zal wat sneller terug lopen als de ander. Met een stringomvormer zal de slechtst presterende paneel bepalen hoe de omvormer presteert. Dit kan in het begin een paar watt zijn maar na 10 jaar kan dat op lopen naar 10 of 15 watt per paneel. Dat kan uiteindelijk een hoop KW per jaar gaan schelen. Hier zal dan ook de Solaredge het gaan winnen van de stringomvormer. Dit is dan wel pas na 10 of 15 jaar.

MICRO OMVORMER

Het Neusje van de zalm is toch wel de micro omvormer van Enphase,
heeft u geen plek voor een grote omvormer in huis of u wil gewoon per paneel alles kunnen zien en 20 jaar onbezorgd van uw systeem genieten?, dan is Enphase misschien wat voor u. U moet rekening houden met CA 120€ per zonnepaneel excl. BTW. Per zonnepaneel komt er een micro omvormer. Deze worden parallel op een speciale kabel aan gesloten. Deze kabel gaat direct naar de meterkast op een aparte groep. In de meterkast krijgt u een communicatie gateway die alles bij houd van de omvormers en de productie netjes op uw site zet van Enphase.
Alle systemen die wij ooit hebben geplaatst van Enphase hebben nog nooit een probleem vertoont. Nadeel is wel de prijs.
Er zijn in de afgelopen jaren meerdere aanbieders gekomen met micro omvormers. SMA is ook begonnen met micro omvormers, maar geeft niet de 20 jaar garantie als Enphase.
Heeft u hier verder nog vragen over dan beantwoorden wij die graag via de email

Zonnepanelen in een niet al te schuine hoek zoals schansen en plat dak systemen kunnen vuilophoping krijgen onder aan het paneel. Hierdoor kan het voor komen dat een Bush bar (soldeer draad op de cel) onder het vuil komt te liggen. Er bestaat dan de kans dat dit paneel slechter gaat presteren met slechte prestaties van het hele systeem als gevolg.
Een jaarlijkse inspectie en reiniging van uw systeem is daarom geen overbodige luxe.
Als u er zelf makkelijk bij komt, probeer dat dan niet met reinigings middelen of kraan water. Pak een zachte bezem die niet kan krassen en maak de panelen schoon met regenwater.
Kunt u er niet bij dan kunt u ons bellen.
Binnen een straal van 40Km rondom abbenbroek kunnen wij uw systeem reinigen tegen de scherpste prijzen van Nederland, daar buiten betaald u een extra Km vergoeding. Wij hebben alle materialen in huis om uw systeem weer optimaal te laten werken.
Meer weten?
Stel uw vraag via info@imholz-zonnepanelen.nl

Bekijk de producten in onze webshop
Neem contact op met Imholz